PRESENTACIÓ PROJECTES TFG I TFM 2019-2020 DESENVOLUPATS AMB TECNOLOGIES DE FABRICACIÓ DIGITAL

24/Nov./2020 - Virtual

Assisteix a la presentació online de diferents projectes de final de grau i màster de Disseny i Enginyeria desenvolupats a ELISAVA i l'UPC, al voltant de les tecnologies de Fabricació Digital. 

Més detalls -> 


DAYNA - LA MOTO ELÈCTRICA DE L'ELISAVA RACING TEAM (ERT) 2020

05/11/2020 - ELISAVA, Barcelona

Dissenyada i fabricada a ELISAVA per l'equip ERT, amb més de 30 peces impreses en 3D, és la primera motocicleta off-road i 100% elèctrica ideada per a utilitzar serveis d'assistència sanitària en proves esportives i rescats en zones de difícil accès com l'alta muntanya. 

Llegeix més ->


EXPOSICIÓ PRINT3D AL COSMOCAIXA 

09/2020 a 09/2021 - Cosmocaixa, Barcelona

“PRINT3D” es una exposició que ens convida a viatjar cap al futur a través de la impressió 3D. 

Fins a quin punt transformarà el nostre dia a dia y que suposarà per al nostre sistema productiu actual?

Visiteu l'exposició i descobriu algunes de les peces que hem creat per col·laborar en l'exposició!METAHMORHP - EL 1ER CORSÉ IMPRÈS EN 3D PER TRACTAR L'ESCOLIOSIS IDEOPÀTICA EN INFANTS 

10/09/2020 - Barcelona

Els actuals tractaments tradicionals són molt incomòdes per als pacients infantils, per això s'ha desenvolupat una ortopèdia que garanteix els mateixos resultats, de manera molt més personalitzada, sencilla, i sobretot còmode.

Llegeix més ->


ATHOS - EL PRIMER CALÇAT ESPORTIU D'ESCALADA, PERSONALITZAT I IMPRÈS EN 3D

10/07/2020 - Barcelona

Athos és un peu de gat creat emprant la impressió 3D. Les tecnologies 3D i el disseny digital permeten personalitzar i optimitzar aquest tipus de calçat esportiu per a cadausuari. El producte està compost per dues úniques peces: el “mitjó” de TPU que va ajustat al peu, i la sola de goma vulcanitzada.

Llegeix més ->


MOUZZ - LA CUSTOMITZACIÓ EN MASSA ARRIBA ALS "GAMERS" MÉS EXIGENTS.

01/07/2020 - Barcelona

Amb l'objectiu de personalitzar una de les principals eines que més hores utilitza molta gent al llarg del dia, neix Mouzz el projecte per democratitzar la ergonomía personalitzada al ratolí de cada usuari, mitjançant la impressió 3D.

Llegeix mes ->


ONest - NIUS A MIDA PELS RATPENATS FETS AMB IMPRESSIÓ 3D

10/09/2020 - Barcelona

Onest busca a pal·liar la manca de refugis naturals conseqüència de la desforestació massiva. Gràcies a la tecnologia 3D podem crear nius morfològicament adaptats a cada espècie, com els ratpenats, uns animals amb molt mala fama però crucials per l'equilibri del nostre planeta.

Llegeix més -> 


CUB3D - EL PRIMER NANOSÀTEL·LIT IMPRÈS EN 3D.

15/07/2020 - Barcelona

La impressió 3D ha permès optimizar estructuralment el tradicional model de Cubesat, emprant tècniques de Disseny Generatiu, reduïnt fins a un 40% el pes total i aconseguint notables reduccions en els costos de fabricació i llançament.

Llegeix mes ->


ENGINYERIA INVERSA (ESCANEIG 3D + IMPRESSIÓ 3D) PER A REALITZAR REPARACIONS NÁUTIQUES.

08/08/2020 - Premià de Mar

DIGIfab desenvolupa un kit de reparació dissenyat a mida per a motors intraborda de la marca Mercruiser, que permet estalviar fins a 6000€ (95%) en el cost de les reparacions tradicionals per corrosió en la placa del Transom.

Llegeix mes ->


35.000 SALVA-ORELLES IMPRESSOS EN 3D AL NOU CURS ACADÈMIC DE LA UPC.

03/07/2020 - Barcelona

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) prepara la distribució de més de 35.000 salva-orelles entre el PDI, PAS i alumnes per a l'inici del proper curs acadèmic 2020-2021. DIGIfab hi participa en el disseny i la producció en diferents tecnologies.

Llegeix més ->


 ERAY - LA MOTO ELÈCTRICA DE L'ELISAVA RACING TEAM (ERT) 2019

07/07/2019 - Barcelona

ERAY es la motocicleta dissenyada i construida per l'ELISAVA Racing Team utilitzant tota mena de tecnologies 4.0. com l'escaneig 3D i la impressió 3D.

Totes les peces del carenat i el seient son impreses utilitzant la tecnologia d'impressió HP 3D Multi Jet Fusion.

Llegeix mes ->


ESCANEIG 3D I IMPRESSIÓ 3D DE RÈPLIQUES DE PECES DEL MUSEU EGIPCI DE BARCELONA 

10/05/2019 - Barcelona

El Museu Egipci de Barcelona amplia la seva oferta de tallers i activitats de formació gràcies a les rèpliques arqueològiques digitals i 3D per tal de que els assistents puguin interactuar amb les mostres del museu, tot i preservant la integrat de les mostres originals. 

Llegeix més ->


UPC ETSEIB MOTORSPORT INCLOU MÉS DE 550 PECES IMPRESSES EN 3D AL MONOPLAÇA FORMULA STUDENT D'AQUEST ANY

10/09/2019 - Barcelona

Un gran nombre de peces impresses en 3D en els sistemes de refrigeració dels motors, peces per als components electrònics, la caixa de bateries, alerons i elements aerodinàmics, son algunes de les innovaciones aconseguides enguany gràcies a la impresió 3D.

Llegeix més ->


L'INNOVADOR SISTEMA DE REFRIGERACIÓ DELS MOTORS DEL MONOPLAÇA DE COMPETICIÓ UPC ETSEIB MOTORSPORT

10/09/2019 - Barcelona

La transformació de metall a plàstic d'aquests components, ha estat possible gràcies a la optimització de les geometries i estructures internes, que milloren el rendiment de refrigeració i una major disipació de calor.

Llegeix més ->


 LA 1a ASSIGNATURA TEMÀTICA DE DISSENY I FABRICACIÓ ADDITIVA A LA UPC ESEIAAT - OPTIMITZACIÓ ESTRUCTURAL DE DRONS EMPRANT DISSENY GENERATIU -.

10/09/2019 - Terrassa

Enguany, a la UPC ESEIAAT s'ha iniciat la primera assignatura optativa que incorpora íntegrament temari de disseny i impressió 3D en aplicacions aerospacials.

Llegeix més ->


Using Format