ERAY - La moto elèctrica impressa en 3D de l'equip ELISAVA Racing Team

L’Elisava Racing Team es un equip de dotze estudiants de 4rt curs del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial i del Grau en Disseny que han unit esforços per participar al Barcelona Smart Moto Challenge. Aquesta és una competició internacional que se celebra anualment a Catalunya i que encoratja a diferents universitats de tot el món a desenvolupar una motocicleta off-road 100% elèctrica.

Tanmateix, la competició és un banc de proves on testejar un primer prototip tècnic i funcional de la motocicleta dissenyada pels alumnes. Prenent com a referent les motocicletes de la popular competició París-Dakar, la meta final és el desenvolupament d’un producte comercial generat a partir dels Treballs Finals de Grau de cadascun del integrants de l’equip.

D’aquesta manera, es pretén obtenir una motocicleta innovadora a través de la incorporació de tecnologies com l’Internet of Things (IoT), l’Impressió 3D i processos productius que facilitin el reciclatge dels diferents elements.

IMPRESSIÓ 3D - HP 3D MJF 

Totes les peces del carenat de la moto, així com els suports i encapsulaments per a la iluminació frontal i posterior, han estat dissenyats per a ser fabricats mitjançant tecnologies d'impressió 3D industrials  que permeten una total llibertat de disseny per a crear tota mena de geometries complexes. Aquestes peces han estat fabricades en materials plàstics, com la Polyamida 12 (HP 3D HR PA 12).

El seient també ha estat dissenyat i imprés en 3D utilitzant la mateixa tecnologia HP 3D MJF però en BASF TPU, un material elastòmeric que aporta major ergonomía gràcies a la seva flexibilitat i al disseny 3D d'Estructures Lattice que s'han aplicat al interior de cada bloc que composa el seient.

La moto elèctrica ERAY ha obtingut els millors resultats en la competició Smart Moto Challenge tant en les proves dinàmiques com les proves estàtiques, que són aquelles que evaluen el desenvolupament de la moto, tenint en compte les solucions de disseny i enginyeria, des d'un punt de vista d'innovació i qualitat tècnica. 

Using Format