DAYNA - Smart Electric Rescue

La primera motocicleta off-road 100% elèctrica ideada per a utilitzar en el servei d'assistència en esdeveniments esportius, i rescat en zones de difícil accès, com l'alta muntanya. 

El vehicle de dues rodes facilita un accés més ràpid dels serveis de rescat a la zona on es troba el ferit per a poder-lo tractar de forma inicial i decidir de forma ràpida si cal evacuar-lo utilitzant altres transports mèdics. Dayna és medicalitzada i incorpora l'equipament i materials necessaris per a dur a terme tractaments bàsics i estabilitzacions. 

Dayna és el resultat de combinar l'enginyeria i el disseny amb l'objectiu d'explorar i proposar idees innovadores, disruptives i realitzables que compleixin amb els estàndards de la indústria.Innovació tecnològica

Des de la implementació de les últimes tecnologies punteres a la indústria com la fabricació additiva per tal de dissenyar i fabricar tots aquells components no estàndard del vehicle, fins a l'adaptació i optimització d'un xassís de producció d'una motocicleta de Gas-Gas d'enduro a un power train elèctric. 

Totes les peces de color blanc del carenat, han estat fabricades mitjançant la impressió 3D amb tecnologia HP Multi Jet Fusion, en material PA12. També s'han emprat altres tecnologies com SLA (Formlabs) per peces internes.

En quant al sistema smart compta amb un sensor d'inclinació per controlar les llums laterals perquè aquestes s'activin al girar. Tots els elements han estat interconnectats amb una xarxa CAN BUS per reduïr cablejat.Using Format